Stopień trudności: łatwy

Pyszny makaron, do którego wykorzystałam pełną smaku i aromatu hiszpańską kiełbasę. Dodatek warzyw idealnie komponuje się z makaronem. Koniecznie spróbuj tego połączenia w swojej kuchni ☺

 

Składniki:

  • 140 g kiełbasy chorizo
  • 200 g makaronu
  • 100 g marchewki
  • 300 g cukinii
  • 100 g pieczarek
  • 70 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany

 

Przygotowanie:

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiełbasę, cukinię oraz pieczarki kroję w plastry, cebulę kroję w kostkę, a marchewkę ścieram na tarce. Czosnek przeciskam przez prasę, a natkę drobno siekam. Na rozgrzaną patelnię dodaję kiełbasę i podsmażam ją, aż będzie chrupiąca, następnie dodaję warzywa i podsmażam przez chwilę, aż stracą surowość. Doprawiam do smaku czosnkiem i przyprawami oraz natką. Dodaję makaron, dokładnie mieszam i podaję.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Całkowity czas: 45 min
Ilość porcji: 3 porcje 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

Kategorie

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book