Założę się, że nie zjesz lepszego ciasta bez pieczenia. Jest pyszne i pokocha je każdy.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 250 g śmietanki 30%
- 250 g białych michałków
- 250 g mascarpone
- 250 g herbatników
- 50 g białej czekolady
- 25 g śmietanki 30%
- orzechy ziemne
- cukierki do dekoracji
Przygotowanie:
Do śmietanki dodaj pokruszone cukierki i podgrzewaj, aż się rozpuszczą. Przykryj folią spożywczą i po wystudzeniu schłodź w lodówce najlepiej przez noc. Do schłodzonego kremu dodaj mascarpone i miksuj na jasną masę. Do formy 17×17 wyłóż spód z herbatników, dodaj krem i ponownie herbatniki. Postępuj tak do wykończenia składników i schłodź ciasto w lodówce przez kilka godzin. W międzyczasie przygotuj polewę. Białą czekoladę dodaj do śmietanki i podgrzej, aż czekolada się rozpuści. Ciasto udekoruj polewą, orzechami i pokruszonymi cukierkami. Gotowe najlepiej schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego!