Soczysta i rozpływająca się w ustach pierś z kurczaka z warzywami. Prosty i szybki obiad, który Cię zachwyci.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 2 piersi kurczaka
Marynata:
- 20 g oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 50 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli, papryki słodkiej, tymianku
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej, pieprzu, pieprzu ziołowego-można pominąć
Dodatki:
- ziemniaki
- cukinia
- cebula
- papryka
- marchewka
- 40 g sera żółtego
Przygotowanie:
Naciętą w kostkę pierś z kurczaka ułóż w naczyniu żaroodpornym i dopraw jogurtem, oliwą, przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i dokładnie wymieszaj. Aby mięso nabrało smaku, pozostaw je w marynacie minimum na godzinę. Następnie pierś przełóż na talerz a do naczynia żaroodpornego, w którym pozostała marynata dodaj pokrojone w większe kawałki warzywa i wymieszaj. Na wierzch połóż kurczaka i piecz w 200*C, grzane góra dół przez ok. 35 minut. Po tym czasie mięso posyp serem i piecz kolejne 15 minut. Smacznego!
Oceń wpis
Średnia ocena 4.3 / 5. Liczba głosów: 3
Brak głosów! Bądź pierwszy