Grzanki z gruszką i serem camembertem

Stopień trudności: łatwy

Lubicie wytrawne grzanki z owocami?

W tym roku kombinuję z połączeniem słonych serów ze słodkimi owocami. Pokochałam je bezgranicznie.
Moim obecnym faworytem są grzanki z camembertem, gruszką, miodem i prażonymi orzechami.  Spróbujecie, to się zakochacie! Obiecuję 🙂

Zapraszam po przepis na grzanki z gruszką i camembertem:

 

Składniki:

  • ulubione pieczywo
  • ser camembert
  • dojrzała gruszka
  • miód
  • prażone orzechy

 

Przygotowanie:

Pieczywo podpiekam 3 min w piekarniku, następnie układam na nim plastry sera i gruszki. Piekę w piekarniku ok. 5 min aż ser się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika polewam miodem i posypuję prażonymi orzechami

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas pieczenia: 8 min
Całkowity czas: 13 min
Ilość porcji: 1 porcji

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book