Spaghetti z indykiem

Stopień trudności: średni

Czy jest tu ktoś, kto nie lubi spaghetti? Ja kocham miłością nieskończoną!
Mój sos do spaghetti jest zawsze długo gotowany, w ten sposób wyciągam z niego maksimum smaku. Jest to tak wdzięczne danie, że możemy w nim przemycić dużą ilość warzyw i zawsze będzie wyśmienite. Kto się skusi na spaghetti w mojej wersji?

Jakie są Twoje ulubione przepisy na obiad?

 

Składniki:

  • 90 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g świeżych pomidorów/pomidorów z puszki
  • 400 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 łyżeczka cukru/erytrytolu
  • 400 g passaty pomidorowej
  • 100 ml wody z gotowania makaronu
  • 5-6 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka oleju
  • 200 g makaronu spaghetti
  • mozzarella
  • Sól, pieprz, chilli, bazylia, oregano

 

Przygotowanie:

Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawiam wodę z gotowania makaronu. Na oleju podsmażam cebulę i czosnek, gdy stracą surowość, dodaje mięso. Gdy mięso straci surowość, dodaję pomidory, czekam, aż się rozpadną. Następnie dodaję suszone pomidory, passatę i wodę z gotowania makaronu. Doprawiam do smaku przyprawami i cukrem. Gdy woda odparuje i sos się zredukuje, dodaje makaron i dokładnie mieszam. Podaję ze świeżą bazylią i kulkami mozzarelli.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcji

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media