Stopień trudności: średni
Czy jest tu ktoś, kto nie lubi spaghetti? Ja kocham miłością nieskończoną!
Mój sos do spaghetti jest zawsze długo gotowany, w ten sposób wyciągam z niego maksimum smaku. Jest to tak wdzięczne danie, że możemy w nim przemycić dużą ilość warzyw i zawsze będzie wyśmienite. Kto się skusi na spaghetti w mojej wersji?
Jakie są Twoje ulubione przepisy na obiad?
Składniki:
- 90 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 600 g świeżych pomidorów/pomidorów z puszki
- 400 g mielonego mięsa z indyka
- 1 łyżeczka cukru/erytrytolu
- 400 g passaty pomidorowej
- 100 ml wody z gotowania makaronu
- 5-6 suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka oleju
- 200 g makaronu spaghetti
- mozzarella
- Sól, pieprz, chilli, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawiam wodę z gotowania makaronu. Na oleju podsmażam cebulę i czosnek, gdy stracą surowość, dodaje mięso. Gdy mięso straci surowość, dodaję pomidory, czekam, aż się rozpadną. Następnie dodaję suszone pomidory, passatę i wodę z gotowania makaronu. Doprawiam do smaku przyprawami i cukrem. Gdy woda odparuje i sos się zredukuje, dodaje makaron i dokładnie mieszam. Podaję ze świeżą bazylią i kulkami mozzarelli.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy