Recenzja: “Sposób na hormony”, Sara Gottfried

Przychodzę dziś do Was z obiecaną i długo wyczekiwaną przez Was moją recenzją książki “Sposób na hormony”, Sary Gottfried.

Sara Gottfried jest absolwentką Uniwersytetu Harvarda, jest ginekologiem z wieloletnim stażem. W książce prostym i zrozumiałym językiem przedstawia, naukowo sprawdzone metody odzyskania równowagi hormonalnej, pozwala lepiej zrozumieć przyczyny zaburzeń hormonalnych.

 

Pamiętajcie, że żadna książka nie zastąpi wizyty u lekarza. Jeśli macie problemy ze zdrowiem w pierwszej kolejności należy udać się do lekarza.

 

Na początku książki znajdujemy kwestionariusz, który pomoże nam w zidentyfikowaniu problemów hormonalnych. Wypełniając kwestionariusz, możemy sprawdzić, które problemy mogą nas dotyczyć. Następnie autorka kieruje czytelników do  konkretnych rozdziałów książki, które przybliżają możliwości pokonania problemów hormonalnych.

Naturalnym stanem naszego organizmu jest równowaga. Nie musimy być wiecznie nerwowe, przemęczone i zestresowane. Dzięki lekturze książki poznamy możliwości odzyskania tej równowagi w naturalny sposób.

Autorka porusza tematy dotyczące ziołolecznictwa, diety i stopniowej zmiany stylu życia, terapii ziołowej oraz suplementacji. Bardzo ciekawym rozdziałem książki jest wyjaśnienie działania i znaczenia poszczególnych hormonów, co ułatwia nam zrozumienie książki.

Książka jest bardzo ciekawą pozycją, każda z kobiet powinna się z nią zapoznać. Mnie się udało znaleźć informacje jak na temat leczenia moich problemów hormonalnych, które zdiagnozował mi już mój lekarz. Teraz tylko pozostaje mi wprowadzić zmiany w życie.

Cena jest bardzo przystępna, więc według mnie warto zrobić sobie taki prezent.

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book