Stopień trudności: łatwy
Przepyszne bułki twarogowe z jagodami, smak znany mi z dzieciństwa. Idealne na słodki posiłek oraz jako pyszny, zdrowy deser. Pyszne bez żadnych dodatków, natomiast są jeszcze smaczniejsze z dodatkiem owoców.
Składniki:
- 500 g twarogu półtłustego
- 2 jajko
- 100 g mąki pszennej
- 50 g erytrytolu/ cukru
- 100 g jagód
Przygotowanie:
Twaróg rozdrabniam, dodaję pozostałe składniki poza jagodami i dokładnie wyrabiam. Gdy ciasto będzie jednolite, dodaje owoce i lekko mieszam, aby jagody się nie rozpadły. Ciasto jest lepie i wilgotne. Zwilżonymi dłońmi formuje bułki, piekę 50-60 min w 180 stopniach aż ładnie się zarumienią.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania bulionu: 50 min
Całkowity czas: 60 min
Ilość porcji: 6 porcji