Jabłkowe babeczki z orzechami

Stopień trudności: łatwy

Dziś mam dla Was przepis na babeczki jabłkowe z orzechami! 🙂

Babeczki są wilgotne, orzechy pysznie chrupiące. Całość idealnie się dopełnia.

Zapraszam po przepis na najlepsze babeczki 🙂

 

Składniki:

  • 250 g mąki
  •  200 g jabłek
  •  Cynamon
  •  40 g orzechów (u mnie pekany)
  •  2 jajka
  •  150 ml mleka
  •  15 ml oleju kokosowego
  •  50 g erytrytolu
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:

Jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach. Większą część orzechów siekam drobno. Olej kokosowy rozpuszczam. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Przekładam do kokietek i na wierzch układam po jednym orzechu. Piekę w 200 stopniach przez ok. 25 min, do suchego patyczka.

 

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 25 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 6 porcji

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book