Stopień trudności: łatwy
Sosy są idealnym dodatkiem do dużej ilości dań- idealne do mięs, placków, naleśników. W ich wykorzystaniu ogranicza nas tylko wyobraźnia. Przygotowałam najprostszy sos kurkowy, który jest pełen smaku.
Kurki są jednymi z moich ulubionych grzybów- niezwykle jędrne i chrupiące. Dzięki temu można ich użyć dosłownie do wszystkiego. A jaki jest Twój ulubiony sposób na kurki?
Składniki:
- 40 g cebuli
- 200 g kurek
- 1 łyżeczka masła
- 1 ząbek czosnku
- 100 g śmietanki, u mnie kokosowa
- Natka pietruszki
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Drobno pokrojoną cebulę podsmażam na maśle, aż się zeszkli, dodaję czosnek i kurki, smażę, aż grzyby stracą surowość. Dodaję śmietankę i natkę, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 2 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy