Stopień trudności: łatwy

Moja ulubiona surówka, najczęściej pojawia się na moim stole do obiadu. Do jej przygotowania wystarczy tylko kilka składników, które Tworzą jej wyjątkowy smak. 

 

Składniki:

  • Biała część pora
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka majonezu

 

Przygotowanie:

Pora przekrawam wzdłuż, myję i osuszam. Następnie kroję go w cienkie półplasterki. Jabłko i marchewkę  obieram i ścieram na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki łączę ze sobą w misce. Gotową surówkę najlepiej odstawić na ok. 30 minut, aby nabrała smaku.

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 30 min
Całkowity czas: 45 min
Ilość porcji: 3 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book