Stopień trudności: łatwy
Pyszny, domowy sos tatarski, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do jajek oraz mięs.
Składniki:
- 20 g szalotki
- 30 g ogórków konserwowych
- 30 g marynowanych pieczarek/grzybków
- 60 g majonezu
- 15 g musztardy francuskiej
- 15 g musztardy Dijon
- 1 ząbek czosnku
- pęczek szczypiorku
- pół pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki kroję bardzo drobno. Łączę je z majonezem i musztardą, doprawiam do smaku solą i pieprzem. U mnie podaję z jajkami, ale super się sprawdzi także do mięs.
Przechowuję w słoiku ok. 7 dni.
———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 6 porcji