Kasza z warzywami

Stopień trudności: łatwy

Co powiesz na pyszny lekki obiad lub kolację? Idealnie sprawdzi się na ciepłe dni.
Wystarczy kilka składników oraz kilkanaście minut, a pyszny obiad będzie gotowy.

To niezwykle pyszna i prosta potrawka, której smaku nadają warzywa.

 

 Składniki:

  • 200 g batata
  • 100 g marchwi
  • 200 g cukinii
  • 30 g oliwy
  • 30 ml wody
  • Sól
  • 50 g sera feta
  • ulubiona kasza/ryż

 

Przygotowanie:

Warzywa kroję drobno. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję batata i marchewkę, podsmażam przez 3 minuty. Następnie dodaję cukinię oraz wodę, doprawiam do smaku solą i duszę aż warzywa zmiękną. Tak przygotowaną potrawkę, podaję z dodatkiem kaszy. Całość posypuję pokruszoną fetą.

 

———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 3 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book