Stopień trudności: łatwy
Dziś mam dla Was banalnie prosty przepis na ogórki małosolne w kilka godzin 🥰
Przygotowane dziś w południe, są idealne do jedzenia wieczorem.
Możesz przygotować je w pudełku śniadaniowym lub woreczku strunowy.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 0,5 kg ogórków gruntowych
- 3 ząbki czosnku
- kawałek chrzanu i kopru
- 15 g soli
Przygotowanie:
Ogórki myję i obcinam im końcówki z obu stron. Przekładam je do woreczka strunowego, dodaję koper, chrzan, przekrojone na pół ząbki czosnku oraz sól. Woreczek zamykam, dokładnie mieszam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej na 3 h, co około 1 h mieszam zawartość woreczka. Po tym czasie przekładam woreczek do lodówki na około 3-4 h.
Po kilku godzinach są gotowe. Pyszne, lekko chrupiące, przygotowane w ekspresowym tempie.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 6 h
Całkowity czas: 6 h 10 min
Ilość porcji: 4 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy