Szybkie małosolne

Stopień trudności: łatwy

Dziś mam dla Was banalnie prosty przepis na ogórki małosolne w kilka godzin 🥰
Przygotowane dziś w południe, są idealne do jedzenia wieczorem.

Możesz przygotować je w pudełku śniadaniowym lub woreczku strunowy.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 0,5 kg ogórków gruntowych
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek chrzanu i kopru
  • 15 g soli

 

Przygotowanie:

Ogórki myję i obcinam im końcówki z obu stron. Przekładam je do woreczka strunowego, dodaję koper, chrzan, przekrojone na pół ząbki czosnku oraz sól. Woreczek zamykam, dokładnie mieszam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej na 3 h, co około 1 h mieszam zawartość woreczka. Po tym czasie przekładam woreczek do lodówki na około 3-4 h.
Po kilku godzinach są gotowe. Pyszne, lekko chrupiące, przygotowane w ekspresowym tempie.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 6 h
Całkowity czas: 6 h 10 min
Ilość porcji: 4 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media