Stopień trudności: łatwy
Dziś mam dla Was przepis na najlepszy rabarbar pod kruszonką.
Kilka prostych składników nadaje kruszonce wyjątkowego smaku. Koniecznie musisz spróbować.
Do przygotowania tego deseru możesz wykorzystać dowolne owoce, świeże i mrożone. Gwarantuję, że będzie pysznie.
Składniki:
Rabarbar:
- 2 laski rabarbaru
- 10 g cukru trzcinowego
- 10 g skrobi ziemniaczanej
Kruszonka:
- 40 g mąki
- 20 g cukru brązowego
- 20 g płatków owsianych
- 10 g płatków migdałów
- 20 g wiórek kokosowych
- 30 g masła
Przygotowanie:
Rabarbar kroję drobniej i mieszam z cukrem oraz skrobią.
Składniki na kruszonkę zagniatam ze sobą, aż się dobrze połączą.
Owoce przekładam do naczynia żaroodpornego, na wierzch wykładam kruszonkę.
Piekę w 200°C przez 20-25 minut.
Podaję samodzielnie lub z dodatkiem jogurtu.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 25 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy