Truskawki pod kruszonką

Stopień trudności: łatwy

Najlepszy deser to najprostszy deser. Fenomenalna kruszonka i świeże owoce gwarantują deser idealny.
Kilka prostych składników nadaje kruszonce wyjątkowego smaku. Koniecznie musisz spróbować.

Do przygotowania tego deseru możesz wykorzystać dowolne owoce, świeże i mrożone. Gwarantuję, że będzie pysznie.

 

Składniki:

Truskawki:

  • 200 g truskawek
  • 10 g skrobi ziemniaczanej

Kruszonka:

  • 40 g mąki
  • 20 g cukru brązowego
  • 20 g płatków owsianych
  • 10 g płatków migdałów
  • 20 g wiórek kokosowych
  • 30 g masła

 

Przygotowanie:

Truskawki oczyszczam, większe kroję drobniej i mieszam ze skrobią.
Składniki na kruszonkę zagniatam ze sobą, aż się dobrze połączą.
Owoce przekładam do naczynia żaroodpornego, na wierzch wykładam kruszonkę.
Piekę w 200°C przez 20-25 minut.
Podaję samodzielnie lub z dodatkiem jogurtu.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 25 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 3 porcje

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media