Stopień trudności: łatwy
Najlepszy deser to najprostszy deser. Fenomenalna kruszonka i świeże owoce gwarantują deser idealny.
Kilka prostych składników nadaje kruszonce wyjątkowego smaku. Koniecznie musisz spróbować.
Do przygotowania tego deseru możesz wykorzystać dowolne owoce, świeże i mrożone. Gwarantuję, że będzie pysznie.
Składniki:
Truskawki:
- 200 g truskawek
- 10 g skrobi ziemniaczanej
Kruszonka:
- 40 g mąki
- 20 g cukru brązowego
- 20 g płatków owsianych
- 10 g płatków migdałów
- 20 g wiórek kokosowych
- 30 g masła
Przygotowanie:
Truskawki oczyszczam, większe kroję drobniej i mieszam ze skrobią.
Składniki na kruszonkę zagniatam ze sobą, aż się dobrze połączą.
Owoce przekładam do naczynia żaroodpornego, na wierzch wykładam kruszonkę.
Piekę w 200°C przez 20-25 minut.
Podaję samodzielnie lub z dodatkiem jogurtu.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 25 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 3 porcje