Stopień trudności: łatwy
Ta kanapka skradła moje serce! ❤
Chrupiąca grzanka, kwaskowy karmelizowany rabarbar, kremowa feta i płatki migdałów. Petarda!
Koniecznie musisz spróbować.
Składniki:
- kromka chleba
- rabarbar
- płatki migdałów
- ser feta
- miód
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Na suchej patelni podsmażam chleb, aż się zrumieni, następnie prażę płatki migdałów. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki. Na patelnię dodaję miód, sok z cytryny i rabarbar. Rabarbar podsmażam na małym ogniu, aż zmięknie, a miód się z karmelizuje.
Kromkę chleba polewam niewielką ilością miodu, wykładam rabarbar, kruszę niewielką ilość fety. Całość posypuję płatkami migdałów i polewam miodem.
———
Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 1 porcja
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy