Stopień trudności: łatwy

Wystarczy kilka minut oraz kilka składników i pyszny deser jest gotowy ?
Ja do mojego desery wykorzystałam resztki domowego biszkoptu, ale równie dobrze sprawdzą się gotowe biszkopty .

 

Składniki:

  • 300 g mascarpone
  • 300 g truskawek
  • 30 g erytrytolu
  • Biszkopty
  • truskawki do przełożenia

 

Przygotowanie:

Truskawki rozdrabniam razem z erytrytolem za pomocą widelca. Następnie dodaję mascarpone i dokładnie mieszam. Do pucharków przekładam porcje kremu, biszkopty, pokrojone drobniej truskawki. Postępuję tak do zapełnienia naczynia.
Schładzam i podaję.

 

———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 4 porcje
 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book