Surówka z białej i czerwonej kapusty

Stopień trudności: łatwy

Kolejna pyszna propozycja na surówkę to surówka z białej i czerwonej kapusty.
Cudownie sprawdzi się na grilla, do burgera, obiadu czy kanapki.

 

 Składniki:

  • 150 g czerwonej kapusty
  • 150 g białej kapusty
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 60 g majonezu
  • 10 ml soku z cytryny
  • 5 g cukru pudru
  • 100 g marchewki
  • Koperek
  • szczypta soli

 

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkuję, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, siekam drobno natkę. W misce łączę wszystkie składniki. Całość dokładnie mieszam. W razie konieczności doprawiam bardziej pod swój smak.
Podaję do wszystkiego 🙂

 

———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media