Surówka z białej i czerwonej kapusty

Stopień trudności: łatwy

Kolejna pyszna propozycja na surówkę to surówka z białej i czerwonej kapusty.
Cudownie sprawdzi się na grilla, do burgera, obiadu czy kanapki.

 

 Składniki:

  • 150 g czerwonej kapusty
  • 150 g białej kapusty
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 60 g majonezu
  • 10 ml soku z cytryny
  • 5 g cukru pudru
  • 100 g marchewki
  • Koperek
  • szczypta soli

 

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkuję, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, siekam drobno natkę. W misce łączę wszystkie składniki. Całość dokładnie mieszam. W razie konieczności doprawiam bardziej pod swój smak.
Podaję do wszystkiego 🙂

 

———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book