Surówka z młodej kapusty

Stopień trudności: łatwy

Surówka z młodej kapusty sprawdzi się genialnie do obiadów, kanapek, burgerów oraz wszystkiego, co wymyślisz !
Tylko kilka składników, parę minut pracy i gotowe- każdy będzie zachwycony

 

Składniki:

  • 300 g młodej kapusty
  • 80 g marchewki
  • 10 g soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Koperek
  • 20 g oleju

 

Przygotowanie:

Kapustę drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, koperek drobno siekam . W misce łączę wszystkie składniki. Całość dokładnie mieszam.
Podaję do wszystkiego 🙂

 

———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 2 porcje

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book