Domowy kebab z kurczaka

Stopień trudności: łatwy

Pyszny i soczysty kebab z kurczaka, co Ty na to?
Miękkie, delikatne mięso to idealny dodatek do obiadu. Możesz przygotować z niego kebaba z dodatkiem frytek, tortilli lub wykorzystać jako dodatek do klasycznego obiadu lub kanapek.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 1 kg udek kurczaka bez skóry i kości
  • 200 g jogurtu greckiego/naturalnego
  • 1 cebula
  • 30-40 g przyprawy do gyrosa

 

Przygotowanie:

Udka przekrawam na pół, przekładam je do miski, dodaję jogurt, cebulę i przyprawy. Dokładnie mieszam i pozostawiam na noc, aby mięso nabrało smaku. Następnego dnia w połówkę ziemniaka/cebuli wbijam długie wykałaczki, a na nie nadziewam mięso. Z góry dociskam je połówka cebuli. Piekę w 200°C przez 1 h. Kebaba kroję drobniej, podaję z ulubionymi dodatkami.

 

————–

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 12 h
Czas pieczenia: 2 h
Całkowity czas: 14 h 15 min
Ilość porcji: 4 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media