Stopień trudności: łatwy
Mam dla Ciebie ciastka, które pokochasz.
Chrupiące ciasto i rozpływające się jabłka, jeśli lubisz, dodaj do ciastek cynamon.
To prosty i pyszny deser, który wyjdzie wszystkim ❤
Chrupiące ciasto i rozpływające się jabłka, jeśli lubisz, dodaj do ciastek cynamon.
To prosty i pyszny deser, który wyjdzie wszystkim ❤
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 500 g jabłek
- 1 op ciasta francuskiego
- 20 ml soku z cytryny
- 40 g cukru/erytrytolu
Przygotowanie:
Jabłka kroję w kostkę, przekładam je na patelnie, dodaję do nich cukier i sok cytryny. Prażę, aż jabłka zmiękną i zgęstnieje. Ciasto francuskie kroję w prostokąty, na środku każdego kawałka wykładam dużą ilość jabłek. Brzegi ciasta smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę 12-15 minut w 220°C
————–
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 35 min
Ilość porcji: 15 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy