Stopień trudności: łatwy
Idealna przekąska na weekend?
Pyszne grillowane pieczarki, nadziane kremowym serkiem polecają się na spotkanie ze znajomymi, lekką przekąskę lub pyszną kolację.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 70 g serka kanapkowego
- 80 g sera feta
- 100 g szpinaku
- 30 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroję drobno i podsmażam na połowie masła. Gdy cebula się zeszkli, dodaję do niej pokrojony drobniej szpinak, doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką. Gdy szpinak straci surowość, zdejmuję go z patelni i pozostawiam do przestudzenia.
W międzyczasie w misce łączę serek i ser feta, dodaję szpinak i dokładnie mieszam.
Pieczarki oczyszczam, wykorzystuję tylko kapelusze.
Na patelnię dodaję pozostałe masło, układam pieczarki kapeluszem do dołu, oprószam solą i grilluję przez kilka minut, aż stracą surowość.
Pieczarki zdejmuję z patelni i za pomocą rękawa cukierniczego nadziewam je serkiem.
W międzyczasie w misce łączę serek i ser feta, dodaję szpinak i dokładnie mieszam.
Pieczarki oczyszczam, wykorzystuję tylko kapelusze.
Na patelnię dodaję pozostałe masło, układam pieczarki kapeluszem do dołu, oprószam solą i grilluję przez kilka minut, aż stracą surowość.
Pieczarki zdejmuję z patelni i za pomocą rękawa cukierniczego nadziewam je serkiem.
————–
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 15 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy