Pieczarki faszerowane fetą

Stopień trudności: łatwy

Idealna przekąska na weekend?
Pyszne grillowane pieczarki, nadziane kremowym serkiem polecają się na spotkanie ze znajomymi, lekką przekąskę lub pyszną kolację.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 400 g pieczarek
  • 70 g serka kanapkowego
  • 80 g sera feta
  • 100 g szpinaku
  • 30 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę kroję drobno i podsmażam na połowie masła. Gdy cebula się zeszkli, dodaję do niej pokrojony drobniej szpinak, doprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką. Gdy szpinak straci surowość, zdejmuję go z patelni i pozostawiam do przestudzenia.
W międzyczasie w misce łączę serek i ser feta, dodaję szpinak i dokładnie mieszam.
Pieczarki oczyszczam, wykorzystuję tylko kapelusze.
Na patelnię dodaję pozostałe masło, układam pieczarki kapeluszem do dołu, oprószam solą i grilluję przez kilka minut, aż stracą surowość.
Pieczarki zdejmuję z patelni i za pomocą rękawa cukierniczego nadziewam je serkiem.

 

————–

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 15 sztuk

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media