Krem z mascarpone i twarogiem

Stopień trudności: łatwy

Pyszny i deliaktny krem idealny do przekładania ciast i tortów.
Idealnie sprawdzi się do miodownika, rurek, orzeszków oraz markizów. Przygotowanie kremu zajmuje tylko kilka minut, jest to idealny krem gdy chcesz przygotować szybki deser dla niespodziewanych gości.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 30 g cukru pudru
  • 250 g mascarpone
  • 300 g twarogu z wiaderka

 

Przygotowanie:

Schłodzone mascarpone, twaróg i cukier puder ucieram przez kilka minut mikserem na gładki i puszysty krem.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Całkowity czas: 10 min

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book