Stopień trudności: łatwy
Dziś przygotowałam pyszne cannelloni faszerowane mięsem z warzywami.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
-
400 g mięsa mielonego
-
120 g sera mozzarella
-
400 g passaty pomidorowej
-
10 g oleju
-
8 rurek makaronu cannelloni
-
sól, pieprz, bazylia
-
łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Mięso podsmażam na oleju, doprawiam je do smaku i dodaję 100 g passaty. Całość podsmażam, aż cały płyn odparuje. Mięso przekładam na talerz i lekko studzę. Pozostałą passatę doprawiam solą, pieprzem, bazylią i cukrem. Połowę passaty przelewam do naczynia żaroodpornego. Do rękawa cukierniczego przekładam mięso i za pomocą rękawa nadziewam makaron mięsem. Układam go na sosie, polewam pozostałą passatą. Posypuję tartym serem i piekę w 180°C przez 30 minut.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 45 min
Ilość porcji: 2 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy