Zapiekanka z canneloni

Stopień trudności: łatwy

Lubisz zapiekanki makaronowe?
Dziś przygotowałam pyszne cannelloni faszerowane mięsem z warzywami.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
  •  120 g sera mozzarella
  •  400 g passaty pomidorowej
  •  10 g oleju
  •  8 rurek makaronu cannelloni
  •  sól, pieprz, bazylia
  •  łyżeczka cukru

 

Przygotowanie:

Mięso podsmażam na oleju, doprawiam je do smaku i dodaję 100 g passaty. Całość podsmażam, aż cały płyn odparuje. Mięso przekładam na talerz i lekko studzę. Pozostałą passatę doprawiam solą, pieprzem, bazylią i cukrem. Połowę passaty przelewam do naczynia żaroodpornego. Do rękawa cukierniczego przekładam mięso i za pomocą rękawa nadziewam makaron mięsem. Układam go na sosie, polewam pozostałą passatą. Posypuję tartym serem i piekę w 180°C przez 30 minut.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 45 min
Ilość porcji: 2 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media