Stopień trudności: łatwy

Prosta i szybka pizza z patelni?
Ten sposób przygotowania jest ekspresowy. Ser rozpuszcza się bardzo szybko, a tortilla się nie przypala. Dodatkowo nadmiar płynu ze składników szybko odparuje.
Koniecznie spróbuj tego sposobu u siebie ?

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  •  tortilla
  •  ketchup
  •  ser
  •  salami
  •  kukurydza

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni układam plastry salami, kukurydzę i dużą ilość sera. Ser polewam ketchupem i przykrywam tortilla. Całość smażę na średnim ogniu przez kilka minut, aż ser dobrze się rozpuści. Za pomocą talerza odwracam pizzę na drugą stronę i podgrzewam przez chwilę tortillę od spodu.

 

———

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 5 min
Całkowity czas: 10 min
Ilość porcji: 1 porcja

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book