Stopień trudności: łatwy

Moja ulubiona sałatka musi mieć dodane jabłko, ogórka kiszonego, groszek i musztardę. To właśnie ona jest najlepsza.
Często u nas zwana śmieciuchą, bo leci do niej wszystko, co pod ręką. Chyba za to kochamy ją najbardziej.
Ta sałatka pojawia się u nas w każde święta, a najbardziej czeka na nią mój mąż i mama.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  •  150 g jabłka
  •  350 g marchewki
  •  140 g selera
  •  130 g korzenia pietruszki
  •  150 g groszku konserwowego
  •  100 g majonezu
  •  50 g musztardy sarepskiej
  •  130 g ogórka kiszonego
  •  5 jajek
  •  sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa gotuję do miękkości. Waga warzyw podana jest już po ugotowaniu. Jajka gotuję na twardo. Wszystkie składniki kroje w drobną kostkę i przedkładam je do miski. Dodaję groszek, majonez i musztardę, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam.

 

———

Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 20 min
Całkowity czas: 45 min
Ilość porcji: 6 porcji

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book