Stopień trudności: łatwy
Aromatyczny, kremowy sos pieczarkowy to idealna baza do pysznych dań i mięs. Przygotowanie go zajmuje niewiele czasu, a wykorzystanie do niego różnych mięs i dodatków spowoduje, że będzie za każdym razem smakował wyjątkowo.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 300 g pieczarek
- 150 g śmietanki 30%
- 20 g sosu sojowego
- 60 g cebuli
- 10 g masła klarowanego
- pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczam i kroję drobniej, cebulę kroję w piórka. Na maśle podsmażam cebulę, gdy się zeszkli, dodaję pieczarki i podsmażam, aż stracą surowość. Doprawiam pieprzem, sosem sojowym, dodaję śmietankę i redukuję. Gotowy sos wykorzystuję do mięs i makaronów.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Całkowity czas: 25 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy