Stopień trudności: łatwy
Najprostsza surówka, uwielbiana przez wszystkich surówka z kiszonej kapusty. Ta tradycyjna surówka, lubiana jest przez każdego. Możesz wykorzystać ją nie tylko jako dodatek do obiadu, ale także jako surówkę do kebaba lub burgera.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 500 g kiszonej kapusty
- 60 g marchewki
- 35 g cebuli
- 10 g cukru
- 15 g oleju
- natka pietruszki,
- 100 g jabłka
- sól
Przygotowanie:
Kapustę płuczę pod zimną wodą i dokładnie odciskam. Jeśli lubisz mocno kwaśną surówkę, pomiń etap płukania. Kroję ją drobniej i przekładam do miski, dodaję do niej tartą na dużych oczkach marchewkę, pokrojoną drobno cebulę, tarte na dużych oczkach jabłko i posiekaną natkę. Surówkę doprawiam cukrem, olejem i solą. Dokładnie mieszam i podaję,
———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 3 porcje
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy