Surówka z kiszonej kapusty

Stopień trudności: łatwy

Najprostsza surówka, uwielbiana przez wszystkich surówka z kiszonej kapusty. Ta tradycyjna surówka, lubiana jest przez każdego. Możesz wykorzystać ją nie tylko jako dodatek do obiadu, ale także jako surówkę do kebaba lub burgera.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 60 g marchewki
  • 35 g cebuli
  • 10 g cukru
  • 15 g oleju
  • natka pietruszki,
  • 100 g jabłka
  • sól

 

Przygotowanie:

Kapustę płuczę pod zimną wodą i dokładnie odciskam. Jeśli lubisz mocno kwaśną surówkę, pomiń etap płukania. Kroję ją drobniej i przekładam do miski, dodaję do niej tartą na dużych oczkach marchewkę, pokrojoną drobno cebulę, tarte na dużych oczkach jabłko i posiekaną natkę. Surówkę doprawiam cukrem, olejem i solą. Dokładnie mieszam i podaję,

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 3 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media