Stopień trudności: łatwy
Pyszne delikatne, chrupiące ciasteczka serowe to pyszny dodatek do porannej kawy.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 150 g ricotty/ twaróg z wiaderka
- 150 g masła
- 180 g mąki
- 40 g erytrytolu/ cukru
Przygotowanie:
Masło, erytrytol i ricotty ucieram za pomocą miksera na jednolitą masę, dodaję mąkę i miksuję, aż powstanie jednolite ciasto. Tak przygotowane ciasto przekładam na folię spożywczą, spłaszczam je i schładzam w lodówce przez ok. 20 min. W międzyczasie obieram jabłka i kroję je w średniej grubości plasterki. Schłodzone ciasto rozwałkowuję cienko, w razie potrzebny posypuję mąką. Za pomocą ringu wycinam kółka, na jednej połowie ciasta układam trzy plasterki jabłka. Przykrywam drugą połową ciasta. Tak przygotowane ciasteczka piekę przez ok. 15 minut w 180 stopniach. Podaję posypane cukrem pudrem.
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 15 min
Całkowity czas: 30 min
Ilość porcji: 20 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy