Stopień trudności: łatwy
Wyjątkowe i delikatne placuszki jabłkowe z dodatkiem twarogu są pyszną propozycją na słodkie śniadanie i kolację.. Możesz je przygotować wcześniej i zabrać ze sobą do lunchboxa.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 220 g twarogu z wiaderka
- 2 jajka
- wanilia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g mąki
- 30-40 g erytrytolu/cukru
- 220 g jabłka
Przygotowanie:
Jabłko ścieram na tarce o grubych oczkach. W misce łączę twaróg, cukier, wanilię, jajko i jabłko. Następnie dodaję mąkę. Patelnię spryskuję/smaruję olejem, wykładam na nią ciasto. Placki smażę na niewielkim ogniu z obu stron, aż ciasto straci surowość.
Podaje z ulubionymi dodatkami.
———
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 6 sztuk