Stopień trudności: łatwy
Wykorzystaj ciasto francuskie i przygotuję ekspresowe pączki. Bez długiego oczekiwania i brudnych rąk.
Koniecznie spróbuj ich u siebie.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- ciasto francuskie
- ulubiona marmolada/ czekolada
- jajko
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wycinam okręgi równiej wielkości. Na połowie z nich wykładam marmoladę, a brzegi ciasta smaruję roztrzepanym jajkiem. Przykrywam je kolejny okręgiem ciasta i smaruję jajkiem. Piekę je w 220°C, grzanie góra-dół, przez ok. 10 minut.
Podaję posypane cukrem pudrem.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 10 min
Całkowity czas: 20 min
Ilość porcji: 10 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2
Brak głosów! Bądź pierwszy