Stopień trudności: łatwy
Ten smak obudzi wspomnienia. Przygotuj razem ze mną blok czekoladowy, który zachwyci każdego.
Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 200 g masła
- 50 g czekolady gorzkiej
- 100 ml wody
- 100 g cukru
- 20 g kakao
- 70 g orzechów
- 60 g rodzynek
- 200 g mleka w proszku
- 140 g herbatników
Przygotowanie:
Rozpuść masło, czekoladę, wodę, cukier i kakao. Składniki podgrzej do rozpuszczenia, ale uważaj, aby nie zagotować masy. Dodaj orzechy, bakalie oraz mleko w proszku, po czym energicznie mieszaj. Jeżeli po dodaniu mleka w proszku masa rozwarstwi się i oddzieli tłuszcz, to szybko dodaj do niej ok. 30 ml wrzącej wody i zmiksuj. Masa powinna zrobić się gładka. Następnie dodaj pokruszone herbatniki, przełóż masę do formy 11×25 cm i schłodź w lodówce.
———
Czas przygotowania: 20 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy