Krokiety z pieczarkami i serem

Stopień trudności: łatwy

Chrupiąca panierka i ciągnący się ser to pomysł na krokiety idealne!
Gdy ich spróbujesz, nie zjesz już innych.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

Farsz:

  • 5 g masła
  • 100 g cebuli
  • 500 g pieczarek
  • Sól i pieprz
  • 20 g sosu sojowego
  • natka pietruszki
  • 100 g sera

Panierka:

  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta

Dodatkowo:

  • naleśniki (przepis TU)

 

Przygotowanie:

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, aż się zeszkli. Następnie dodaj starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Dopraw do smaku sosem sojowym, solą oraz pieprzem i smaż, aż z warzyw całkowicie odparuje woda. Farsz przełóż do miski i zostaw do wystudzenia. Następnie wymieszaj go z posiekaną natką oraz tartym serem.

Farsz wyłóż na naleśniki i zawiń ciasne krokiety. Obtocz je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na niewielkiej ilości oleju, aż panierka się zrumieni.

 

———

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 6 sztuk

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media