Stopień trudności: łatwy
Przygotuj razem ze mną domowe kostki rosołowe, które są idealną bazą do zup i sosów. Przepis jest bardzo prosty i możesz do niego wykorzystać warzywa z rosołu lub bulionu.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- włoszczyzna
- cebula
- czosnek
- 20 g oliwy
- sól
Przygotowanie:
Warzywa, które pozostały Ci z zupy przełóż do blendera, dodaj oliwę i sól. Możesz też wykorzystać surowe warzywa, pokrój je drobno i podsmaż, aż zmiękną. Następnie zblenduj na gładką masę, przełóż do foremek i zamroź. Po zamrożeniu przechowuj je w szczelnym pojemniku lub woreczku.
———
Czas przygotowania: 10 min
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy