Sałatka ziemniaczana z jajkiem

sałatka-ziemniaczana-z-jajkiem

Stopień trudności: łatwy

Przygotuj razem ze mną wiosenną sałatkę ziemniaczaną. Jest jedną z moich ulubionych i jestem ciekawa  jakie wiosenne sałatki lubisz robić u siebie?

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • 4 jajka
  • 40 g cebuli
  • 100 g ogórka
  • 100 g rzodkiewki
  • 40 g jogurtu
  • 30 g majonezu
  • 15 g musztardy
  • Koper i szczypior
  • Sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Młode ziemniaki dokładnie umyj i gotuj do miękkości a jajka na twardo. Do miski przełóż wystudzone ziemniaki, drobno pokrojone warzywa i przypraw jogurtem, majonezem, musztardą i przyprawami. Wymieszaj, dodaj świeże zioła, pokrojone jajka i podaj. Smacznego!

 

———

Czas przygotowania: 40 min

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book