Śledź po kaszubsku

Stopień trudności: łatwy

Śledź po kaszubsku to idealna alternatywa dla klasycznych śledzi w oleju. Zaskocz swoich bliskich prostym i pysznym daniem!

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 100 g cebuli
  • 10 g oleju
  • 5 g octu
  • 30 g suszonych śliwek
  • 50 g ketchupu
  • 40 g ogórka kiszonego
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 1 ziele angielskie, 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka majeranku, pieprz
  • 300 g śledzia

 

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę, ogórka i suszone śliwki połącz z przyprawami, ketchupem oraz pozostałymi dodatkami. Dodaj pokrojone w paski śledzie a w przypadku gdy użyjesz śledzia z zalewy solnej, należy go wymoczyć przez kilka godzin w wodzie z octem. Po dodaniu wszystkich składników mieszaj je do połączenia. Tak przygotowany śledź najlepiej smakuje kolejnego dnia po przygotowaniu.

 

———

Czas przygotowania: 15 min

Oceń wpis

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media