Stopień trudności: łatwy
Wypróbuj ten przepis na cebulę piklowaną, która jest idealna do kanapek, burgerów, sałatek i mięs. Wykorzystaj ją do wszystkiego, na co najdzie Cię ochota!
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 250 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 200 ml wody
- 100 ml octu jabłkowego
- 6 ziaren pieprzu
- 2 goździki
- 0,5 łyżeczki kolendry
- 80 g miodu
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
Pokrojoną cienko cebulę ułóż ciasno w słoiku i dodaj ząbek czosnku. Składniki na zalewę przełóż do garnka i podgrzej. Gorącą zalewą uzupełnił słoiki i szczelnie zamknij. Cebula jest już gotowa kolejnego dnia. Smacznego!
———
Czas przygotowania: 15 min
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy