Stopień trudności: łatwy
Sezonowy przepis na obiad? Spróbuj razem ze mną prostej i aromatycznej zupy kurkowej.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 5 g masła klarowanego
- 120 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchwi
- 350 g kurek
- 400 g ziemniaków
- 1 l bulionu
- Koper
- Szczypior
- Sól i pieprz
- 50 g śmietanki 30%
- Sos sojowy (opcjonalnie do smaku)
Przygotowanie:
Na maśle podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek, startą na dużych oczkach marchewkę oraz kurki do momentu aż lekko zmiękną. Dodaj ziemniaki, zalej warzywa bulionem i gotuj do miękkości. Zupę dopraw do smaku, dodaj śmietankę oraz zioła i podaj. Smacznego!
———
Czas przygotowania: 40 min
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy