Stopień trudności: łatwy
To najlepsze kotlety, jakie zjesz. Pyszne i rozpływające się w ustach. A Ty, jakie kotlety lubisz najbardziej? Napisz w komentarzu 🙂
Składniki:
- Łopatka wieprzowa
- Sól i pieprz
- Mąka
- Jajko
- Olej do smażenia
- Liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- Po kawałki włoszczyzny
- 2 ząbki czosnku
- Kawałek cebuli
- Kawałek selera naciowego (opcjonalnie)
- Bulion lub woda
Przygotowanie:
Łopatkę pokrój na kotlety, rozbij i dopraw do smaku solą i pieprzem. Obtocz w mące oraz jajku i smaż, aż panierka się zrumieni. Przełóż je do głębokiej patelni, dodaj warzywa, zioła i zalej bulionem. Jeśli użyjesz wody, dopraw ją do smaku. Mięso duś na małej mocy palnika, pod przykryciem, aż będzie miękkie i kruche.
———
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 1 godzina
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy