Ciasto kinder country

Stopień trudności: łatwy 

To ciasto rozpływa się w ustach i przygotujesz je w kilka minut.

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

Masa:

  • 400 g twarogu z wiaderka
  • 250 g mascarpone
  • 150 g białej czekolady
  • 70 g orkiszu ekspandowanego lub płatków śniadaniowych
  • 150 g herbatników

Polewa:

  • 50 g czekolady
  • 20 g śmietanki 30%

 

Przygotowanie:

Twaróg, mascarpone i rozpuszczoną czekoladę połącz z płatkami. Na dno formy 20×20 wyłóż herbatniki, przygotowany krem i ponownie herbatniki. Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką i tak przygotowaną polewą udekoruj ciasto i pozostaw w lodówce, aby herbatniki zmiękły. Smacznego!

 

———

Czas przygotowania: 20 min

 

Oceń wpis

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media