Stopień trudności: łatwy
To ciasto rozpływa się w ustach i przygotujesz je w kilka minut.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
Masa:
- 400 g twarogu z wiaderka
- 250 g mascarpone
- 150 g białej czekolady
- 70 g orkiszu ekspandowanego lub płatków śniadaniowych
- 150 g herbatników
Polewa:
- 50 g czekolady
- 20 g śmietanki 30%
Przygotowanie:
Twaróg, mascarpone i rozpuszczoną czekoladę połącz z płatkami. Na dno formy 20×20 wyłóż herbatniki, przygotowany krem i ponownie herbatniki. Czekoladę rozpuść razem ze śmietanką i tak przygotowaną polewą udekoruj ciasto i pozostaw w lodówce, aby herbatniki zmiękły. Smacznego!
———
Czas przygotowania: 20 min
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2
Brak głosów! Bądź pierwszy