Stopień trudności: łatwe
Przygotuj wyjątkowe i rozpływające się w ustach żeberka w coli. Pyszna alternatywa dla klasycznych żeberek w sosie. A Ty jakie żeberka lubisz najbardziej?
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 300 g coli
- 40 g sosu sojowego
- 60 g ostrego ketchupu
- 40 g ostrej musztardy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej i ostrej
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
Składniki na marynatę wymieszaj dokładnie. Mięso włóż do naczynia żaroodpornego, zalej marynatą, dodaj ząbki czosnku oraz drobno pokrojoną cebulę. Pozostaw pod przykryciem co najmniej na godzinę, aby mięso nabrało smaku.
Żeberka piecz pod przykryciem w 160*C przez 2 godziny. Następnie naczynie odkryj i piecz w 200*C przez 1 h, odwracając żeberka w połowie pieczenia- w trakcie co jakiś czas możesz polewać je marynatą z naczynia. Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
———
Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 1 godzina
Czas pieczenia: 3 godziny
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy