Żeberka pieczone w coli

Stopień trudności: łatwe

Przygotuj wyjątkowe i rozpływające się w ustach żeberka w coli. Pyszna alternatywa dla klasycznych żeberek w sosie. A Ty jakie żeberka lubisz najbardziej?

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 300 g coli
  • 40 g sosu sojowego
  • 60 g ostrego ketchupu
  • 40 g ostrej musztardy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej i ostrej
  • 1 łyżeczka soli

 

Przygotowanie:

Składniki na marynatę wymieszaj dokładnie. Mięso włóż do naczynia żaroodpornego, zalej marynatą, dodaj ząbki czosnku oraz drobno pokrojoną cebulę. Pozostaw pod przykryciem co najmniej na godzinę, aby mięso nabrało smaku.
Żeberka piecz pod przykryciem w 160*C przez 2 godziny. Następnie naczynie odkryj i piecz w 200*C przez 1 h, odwracając żeberka w połowie pieczenia- w trakcie co jakiś czas możesz polewać je marynatą z naczynia. Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

 

———

Czas przygotowania: 15 min
Czas oczekiwania: 1 godzina
Czas pieczenia: 3 godziny

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media