Obłędne kotlety ruskie, które idealnie smakują z sosem. Z jakim sosem je podasz?
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 200 g twarogu
- 100 g cebuli
- 10 g oleju
- sól i pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pokrojoną drobno cebulę podsmaż, aż się zeszkli. W razie konieczności podlej ją niewielką ilością wody. Ugotowane ziemniaki oraz twaróg przeciśnij przez praskę, dodaj cebulę i dopraw do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli używasz ziemniaków, które nie są mączyste, dodaj do masy mąkę, aby uzyskać dość zwartą konsystencję. Z ciasta uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Olej rozgrzej i smaż kotlety na niewielkiej mocy palnika, aż nabiorą złotego koloru. Usmażone wyłóż na ręcznik papierowy. Gotowe podaj z ulubionym sosem. Smacznego!
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy