Kotlety ruskie

Obłędne kotlety ruskie, które idealnie smakują z sosem. Z jakim sosem je podasz?

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  •  500 g ugotowanych ziemniaków
  • 200 g twarogu
  • 100 g cebuli
  • 10 g oleju
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Pokrojoną drobno cebulę podsmaż, aż się zeszkli. W razie konieczności podlej ją niewielką ilością wody. Ugotowane ziemniaki oraz twaróg przeciśnij przez praskę, dodaj cebulę i dopraw do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli używasz ziemniaków, które nie są mączyste, dodaj do masy mąkę, aby uzyskać dość zwartą konsystencję. Z ciasta uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Olej rozgrzej i smaż kotlety na niewielkiej mocy palnika, aż nabiorą złotego koloru. Usmażone wyłóż na ręcznik papierowy. Gotowe podaj z ulubionym sosem. Smacznego!

 

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media