Pyszne placuszki z botwinki to idealny pomysł zarówno na obiad jak i kolacje.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 200 g serka wiejskiego
- 70 g botwinki
- Koperek
- 1 jajko
- Sól i pieprz
- 1 ząbek czosnku
- 70 g mąki
Przygotowanie:
Do miski przełóż serek wiejski, pokrojone drobno liście i łodygi botwinki, posiekany koperek oraz jajko. Dopraw do smaku, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanym oleju i niskiej mocy palnika smaż niewielkiej wielkości placki kilka minut. Gdy góra placka zacznie się ścinać, przewróć na drugą stronę i smaż do zarumienienia. Podaj ze śmietaną lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy