Nie oprzesz się tym ciasteczkom. Wypełnione bitą śmietaną i podane z owocami smakują obłędnie!
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- jajko do posmarowania (opcjonalnie)
- cukier do posypania (opcjonalnie)
- 300 ml śmietanki 30%
- 20 g cukru pudru
Przygotowanie:
Pokrojone w kwadraty ciasto francuskie posmaruj jajkiem, złóż w trójkąt i ponownie posmaruj oraz posyp cukrem. Piecz w 220*C, grzanie góra-dół, przez 12-15 minut. Upieczone ciastka otwórz i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Do mocno schłodzonej śmietanki dodaj cukier puder i ubij na sztywną pianę. Gotową bitą śmietanę umieść w ciasteczkach i podaj je z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Oceń wpis
Średnia ocena 4.3 / 5. Liczba głosów: 3
Brak głosów! Bądź pierwszy