Ciasteczka z bitą śmietaną

Nie oprzesz się tym ciasteczkom. Wypełnione bitą śmietaną i podane z owocami smakują obłędnie!

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • jajko do posmarowania (opcjonalnie)
  • cukier do posypania (opcjonalnie)
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 20 g cukru pudru

 

Przygotowanie:

Pokrojone w kwadraty ciasto francuskie posmaruj jajkiem, złóż w trójkąt i ponownie posmaruj oraz posyp cukrem. Piecz w 220*C, grzanie góra-dół, przez 12-15 minut. Upieczone ciastka otwórz i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Do mocno schłodzonej śmietanki dodaj cukier puder i ubij na sztywną pianę. Gotową bitą śmietanę umieść w ciasteczkach i podaj je z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

 

Oceń wpis

Średnia ocena 4.3 / 5. Liczba głosów: 3

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media