Mięciutkie bułeczki z jabłkami będą idealne do lunchboxa.
Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
Ciasto:
- 300 g mąki
- 30 g cukru
- 5 g drożdży
- szczypta soli
- 175 ml mleka
- 30 g masła
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Dodatki:
- 300 g jabłek
- jajko do posmarowania
- płatki migdałów
Przygotowanie:
Składniki na ciasto o temperaturze pokojowej przełóż do miski i wyrabiaj mikserem przez 10 minut. Do wyrobionego ciasta dodaj drobno pokrojone jabłka i pozostaw do wyrośnięcia do momentu aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie podziel ciasto na siedem części, uformuj z nich bułeczki i zostaw do ponownego wyrośnięcia na 10 minut. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem, posyp migdałami oraz cukrem i piecz w 180*C, grzanie góra-dół, przez 30 minut. Smacznego!
—
Ilość porcji: 7 sztuk
Oceń wpis
Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 1
Brak głosów! Bądź pierwszy