pasta-jajeczka-z-ogórkiem

Prosta i pyszna pasta jajeczna. Podasz ją z pieczywem czy tortillą?

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 70 g ogórków konserwowych
  • 70 g cebuli czerwonej
  • szczypior
  • 40 g majonezu
  • 20 g musztardy
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Ugotowane jajka na twardo rozdrobnij, dodaj drobno posiekaną cebulę, ogórka konserwowego oraz szczypior. Dopraw do smaku musztardą, majonezem oraz przyprawami. Dokładnie wymieszaj i podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ania

Ania

Zostaw komentarz

O mnie

Chcę Cię powitać w moim świecie!

Nazywam się Ania Zyśk, jestem autorką profilu na Instagramie o nazwie @jedz.pysznie oraz autorką książki kulinarnej „Jedz pysznie i chudnij”.

Popularne

Obserwuj mnie

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Moja książka

Mój e-book