Pasta jajeczna z ogórkiem

Prosta i pyszna pasta jajeczna. Podasz ją z pieczywem czy tortillą?

Jeśli spróbujesz tego przepisu oznacz mnie na Instagramie ?

Pasta jajeczna z ogórkiem

Składniki

  • 5 jajek

  • 70 g ogórków konserwowych

  • 70 g cebuli czerwonej

  • szczypior

  • 40 g majonezu

  • 20 g musztardy

  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • Ugotowane jajka na twardo rozdrobnij, dodaj drobno posiekaną cebulę, ogórka konserwowego oraz szczypior.

  • Dopraw do smaku musztardą, majonezem oraz przyprawami.

  • Dokładnie wymieszaj i podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

    Oceń wpis

    Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów: 2

    Brak głosów! Bądź pierwszy

    Bądź na bieżąco:

    Udostępnij ten przepis:

    Polecane wpisy:

    • All Posts
    • bez kategorii
    • Boże Narodzenie
    • Na słodko
    • Na słono
    • Sylwester
    • Wielkanoc

    Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

    Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
    Zaczynajmy!

    Najpopularniejsze posty

    • All Posts
    • bez kategorii
    • Boże Narodzenie
    • Na słodko
    • Na słono
    • Sylwester
    • Wielkanoc

    Kategorie

    Moje książki

    Pomocnik kuchenny

    Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

    Pojemność miar:

    • 1 szklanka – 250 ml/250 g
    • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
    • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
    • 1 kostka masła – 200 g
    • 1 jajko – 50 g
    • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
    • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
    • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
    • 16 łyżek – 1 szklanka
    • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

    Tagi

    Edit Template

    Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

    © 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media