Stopień trudności: łatwy
Pyszna, lekka sałatka, która pojawia się na moim stole przy każdej możliwej okazji.
Zachwyca nie tylko kolorem, ale również smakiem. Sałatka ta jest fajną alternatywną dla sałatki jarzynowej.
Idealnie sprawdzi się na święta, sylwestra oraz inne imprezy i spotkania rodzinne.
Składniki:
- 4 jajka
- 200 g buraków gotowanych
- 160 g ogórków konserwowych
- 40 g majonezu
- 30 g jogurtu naturalnego
- 70 g cebuli czerwonej
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Buraki gotuję do miękkości bez żadnych przypraw- można użyć kupionych, już ugotowanych. Cebulę, jajka, ogórki oraz buraki kroję drobno. Doprawiam do smaku majonezem, jogurtem naturalnym oraz przyprawami. Podaję bezpośrednio po przygotowaniu- jednak gdy sałatka trochę “poleży” smakuje jeszcze lepiej.
———
Czas przygotowania: 15 min
Całkowity czas: 15 min
Ilość porcji: 4 porcje