Twaróg zapiekany z owocami

Stopień trudności: łatwy

Co powiecie na idealne słodkie śniadanie oraz pyszny deser?
Mam dla Was przepyszny twaróg zapiekany z owocami jestem przekonana, że będziecie zachwyceni.
Smakuje cudownie podane na gorąco, ale również świetnie sprawdzi się na zimno spakowane do lunchboxa.

Taki twaróg możesz potraktować jako śniadanie lub po schłodzeniu jako pyszne i wilgotne ciasto.

Jeśli spróbujesz tego przepisu koniecznie oznacz mnie na Instagramie 🙂

 

Składniki:

  • 25 g kaszy manny
  • 25 g orzechów mielonych
  • 24 g erytrytolu
  • 2 jajka
  • 200 g twarogu
  • 125 g jogurtu
  • Szczypta soli
  • 100 g malin mrożonych
  • 5 g orzechów
  • 5 g mąki ziemniaczanej

 

Przygotowanie:

Białka ubijam razem ze szczyptą soli na sztywną pianę stopniowo dodając erytrytol. Twaróg łącze za pomocą widelca z jogurtem, żółtkiem, kasza oraz mielonymi orzechami. Do twarogu dodaję ubite białka i delikatnie mieszam. Naczynie żaroodporne spryskuję olejem, wykładam do niego masę serową. Maliny mieszam z mąką ziemniaczaną i wykładam na twaróg, orzechy kruszę i posypuję na wierzch owoców. Piekę w 180 stopniach przez 40 minut. Podaję na ciepło i na zimno.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 40 min
Całkowity czas: 50 min
Ilość porcji: 3 porcje

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media