Stopień trudności: łatwy
Frytki- jak ich nie kochać? Gdy brakuje czasu na samodzielne ich wykonanie sięgam po gotowe, ale tylko z dobrym składem!
Mam dla Was pomysł na frytki w innym imprezowym wydaniu!
Frytki zawsze piekę, nigdy nie robię ich w oleju! Wam też tak polecam, unikniecie dzięki temu zbędnych kalorii.
Składniki:
- 1 op frytek karbowanych
- ser cheddar
- papryczka halapenio
- papryczka chilli
- kilka oliwek
- dymka
- sos
Przygotowanie:
Frytki podpiekłam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełożyłam na naczynie do zapiekania, warstwowo posypałam serem, papryczkami i oliwkami. Zapiekłam, aż ser się rozpuścił.
Podaję z ulubionym sosem, u mnie jest to ketchup z dyni, posypany tymi samymi dodatkami co frytki.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 4 porcji
Oceń wpis
Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0
Brak głosów! Bądź pierwszy