Frytki zapiekane z dodatkami

Stopień trudności: łatwy

Frytki- jak ich nie kochać? Gdy brakuje czasu na samodzielne ich wykonanie sięgam po gotowe, ale tylko z dobrym składem!

Mam dla Was pomysł na frytki w innym imprezowym wydaniu!

Frytki zawsze piekę, nigdy nie robię ich w oleju! Wam też tak polecam, unikniecie dzięki temu zbędnych kalorii.

 

Składniki:

  •  1 op frytek karbowanych
  •  ser cheddar
  •  papryczka halapenio
  •  papryczka chilli
  •  kilka oliwek
  •  dymka
  •  sos

 

Przygotowanie:

Frytki podpiekłam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełożyłam na naczynie do zapiekania, warstwowo posypałam serem, papryczkami i oliwkami. Zapiekłam, aż ser się rozpuścił.
Podaję z ulubionym sosem, u mnie jest to ketchup z dyni, posypany tymi samymi dodatkami co frytki.

 

———

Czas przygotowania: 10 min
Czas pieczenia: 30 min
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 4 porcji

Oceń wpis

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Brak głosów! Bądź pierwszy

Bądź na bieżąco:

Udostępnij ten przepis:

Polecane wpisy:

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Nazywam się Ania Zyśk, gotowanie jest moją pasją i pracą. Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

Pokażę Ci jak prosty jest świat kuchni, jak wiele pysznych rzeczy możesz przygotować w łatwy sposób.
Zaczynajmy!

Najpopularniejsze posty

  • All Posts
  • bez kategorii
  • Boże Narodzenie
  • Na słodko
  • Na słono
  • Sylwester
  • Wielkanoc

Kategorie

Moje książki

Pomocnik kuchenny

Poniżej zamieszczam krótki pomocnik, który ułatwi ci gotowanie.

Pojemność miar:

  • 1 szklanka – 250 ml/250 g
  • 1 płaska łyżka – 15 ml/15 g
  • 1 płaska łyżeczka – 5 ml/5 g
  • 1 kostka masła – 200 g
  • 1 jajko – 50 g
  • 1 g drożdży suszonych – 2 g drożdży świeżych
  • szczypta – ilość, jaką uda się wziąć pomiędzy kciuk i palec wskazujący
  • 1 łyżka – 15 ml – 3 łyżeczki
  • 16 łyżek – 1 szklanka
  • 4 łyżki – 1⁄4 szklanki

Tagi

Edit Template

Blog jedzpysznie.pl powstał z miłości do gotowania i fotografii kulinarnej.

© 2024 jedzpysznie.pl | web desing by NomAds Media