Stopień trudności: łatwy
Przychodzę do Was dziś z przepisem na obłędny mus czekoladowy!
Lekki, puszysty, kremowy mus, czego chcieć więcej?
Zapraszam po przepis na najlepszy mus czekoladowy:
Składniki:
- aquafaba (woda po ciecierzycy z puszki) / 2 sparzone białka jaja
- 3 łyżeczki erytrytolu/cukru
- 50 g czekolady gorzkiej
- 20 ml mleka
- Szczypta soli
Przygotowanie:
Aquafabę/białko ubijam ze szczyptą soli oraz erytrytolem na sztywną pianę. Czekoladę rozpuszczam razem z mlekiem i łączę ją z pianą. Przelewam do naczynek i zostawiam do schłodzenia w lodówce. Podaję z domowym dżemem wiśniowym.
———
Czas przygotowania: 10 min
Czas oczekiwania: 1 h
Całkowity czas: 1 h 10 min
Ilość porcji: 3 porcje